De uitvaart goed verzorgd: uit liefde voor jouw nabestaanden

Niet perse een prettig onderwerp, toch goed om eens bij stil te staan: hoe is je uitvaart verzekerd? 

Een veel voorkomend misverstand is de gedachte dat bijvoorbeeld de overwaarde van de woning de uitvaartkosten kan opvangen. Toch is het niet gegarandeerd dat die financiën ook vrijgemaakt kunnen worden, met behoud van het huis.
Ook het aanwenden van andere financiële buffers kan grote gevolgen hebben voor het leven van de nabestaanden.

Goed dus om hiervan bewust te zijn. Want als de impact daarvan niet wenselijk is voor uw dierbaren, dan kan een uitvaartverzekering een belangrijke oplossing bieden in een dan toch al verdrietige tijd. Zo sluit u de verzekering niet voor u zelf, maar juist voor uw nabestaanden.

Wat kost een gemiddelde uitvaart?
Een beetje uitvaart kan al snel aardig in de papieren lopen. Dat verschilt natuurlijk per persoon want: zoveel mensen, zoveel wensen. Waar je aan moet denken kun je eenvoudig berekenen met de Wil Stoop rekentool.

Ik heb al een uitvaartverzekering
Dat is top! Toch, let op: het is goed de verzekerde som te controleren. De uitvaartkosten zijn het laatste decennium namelijk buitenproportioneel gestegen. Mogelijk dat verhogen van de huidige verzekerde som of bijsluiten van een extra dekking wenselijk is.

Kinderdekking
De meeste uitvaartverzekeringen hebben een gratis kinderdekking tot een bepaalde leeftijd. Heel belangrijk om na verloop van die dekking een zelfstandige polis af te sluiten. Veel ouders kiezen er vroegtijdig al voor een verzekering voor het kind zelf af te sluiten.

  • Want hoe jonger op het moment van afsluiten, hoe lager de premie (en premiebetaling kan in de toekomst worden overgedragen).
  • Plus, hoe eerder een verzekering afgesloten, hoe eerder de verzekering ook premievrij is.

Vrijblijvend een offerte?
Wat zou een uitvaartverzekering passend bij uw wensen kosten? We berekenen het vrijblijvend voor u. Met die informatie kunt u een weloverwogen keuze voor de toekomst maken. Een geruststellend idee.